top of page

ЧОМУ ВАЖЛИВО ВЧАСНО ЗДАВАТИ АНАЛІЗИ?

Коли ми почуваємося добре і займаємось улюбленою справою, останнє, про що ми турбуємося, це профілактичні огляди та аналізи. У нас навіть немає часу подумати про те, наскільки тіло сприйнятливе до фізичних та розумових навантажень. Незважаючи на все це, медичні працівники рекомендують нам профілактично обстежити себе, незалежно від віку, статі та фізичного стану.

Лабораторні тести дозволяють діагностувати захворювання чи проблему у 70% випадків. Вони також важливі, навіть коли немає жодних симптомів. Сучасна медицина виліковує навіть найнебезпечніші в минулому хвороби, головне, щоб вони виявлялися максимально швидко та вчасно.Тому ми не повинні відкладати візит до лікаря навіть якщо почуваємось добре.


РЕГУЛЯРНІ ОГЛЯДИ

Ось деякі тести та обстеження, які рекомендується робити регулярно:

  • Артеріальний тиск – це один із найважливіших параметрів, який слід часто перевіряти. Високий кров'яний тиск призводить до серцевої недостатності, інсульту, ниркової недостатності, атеросклерозу та інших захворювань артерій або аорти. До факторів, які можуть спричинити або погіршити артеріальний тиск, належать високий рівень стресу, ожиріння та надмірне вживання алкоголю.

  • Загальний аналіз крові робиться з метою оцінки стану здоров'я. Це обстеження рекомендується робити профілактично, навіть якщо ви не відчуваєте дискомфорту.

  • Холестерин. Сьогодні холестерин є одним із масових убивць. Існує два типи холестерину: ЛПВЩ, який корисний для серця, та ЛПНЩ, який зустрічається

частіше і прилипає до стінок артерій. Холестерин ЛПНГ може спричинити атеросклероз. Щоб уникнути ризику, добре перевірити рівень холестерину.

  • Цукор у крові. Діабет становить велику загрозу, особливо 2-го типу, який пов'язаний з ожирінням та неправильним харчуванням. Тести на цукор у крові тепер виконуються швидко та легко. Існують навіть прилади для самостійного виміру цих показників. Люди, які не входять до групи ризику, повинні перевіряти рівень цукру в крові не рідше одного разу на два роки.

  • Огляд очей – серйозні проблеми із зором у молодому віці виникають не часто, але профілактичні огляди важливі. Наприклад, якщо ми вже носимо окуляри, зір може погіршитися і знадобиться вища діоптрія. Якщо ми не носимо окуляри, але багато працюємо за комп'ютером, таке обстеження буде корисним.

  • Стоматологічний огляд рекомендується відвідувати не рідше одного разу на рік. Таким чином, наприклад, карієс виявляється на ранній стадії і легко видаляється.

Є багато хвороб, через які ми проходимо у своєму житті. Якісь легкі, якісь важчі. Найголовніше, що профілактичні огляди дають нам можливість вжити своєчасних заходів, щоб бути в доброму здоров'ї.


! ПРОФІЛАКТИЧНІ ОГЛЯДИ ТА ОБСТЕЖЕННЯ МАЮТЬ ВЕЛИКЕ ЗНАЧЕННЯ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я. БУДЬТЕ ВІДПОВІДАЛЬНІ ТА БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ.

bottom of page