top of page

ПРАВИЛА ЗДОРОВОГО ЖКТ

Оптимально функціонуюча травна система є основою гарного життя. Гастроентерологічний тракт, крім того, що має завдання поглинати і переробляти корисні речовини з їжі, захищає організм від різних токсинів. Догляд за цією складною системою не закінчується лише хорошим і збалансованим харчуванням.

Деякі зміни та проблеми, пов’язані зі старінням, на жаль, сповільнюють обмінні процеси в організмі. Це також впливає на функції шлунково-кишкового тракту. Ось деякі зміни, пов’язані з похилим віком:

  • Зменшення вироблення слини

  • Зменшення вироблення шлункової кислоти та пов’язане з цим менш повне розщеплення та засвоєння поживних речовин

  • Зниження здатності слизової оболонки шлунка, що впливає на її здатність справлятися з окислювальним стресом та іншими несприятливими впливами

  • Зменшення всмоктувальної поверхні слизової оболонки шлунка

  • Порушення балансу мікрофлори в тонкій і товстій кишці

  • Розлад травлення

? ЯК ОПТИМАЛЬНО ПОЛІПШИТИ РОБОТУ ШЛУНКОВО-КИШКОВОГО ТРАКТУ

ОПТИМІЗУЙТЕ ХАРЧУВАННЯ! З віком зміна харчових звичок стає все більш необхідною. Це відбувається ніби само собою, організм сам шукає більш легку і легкозасвоювану їжу після певного віку, що здебільшого пов’язано зі зниженням природного виробництва так званих харчових ферментів.

ДАЙТЕ ШЛУНКУ СПОКІЙНО ПОПРАЦЮВАТИ! У шлунку підтримується кисле середовище, яке сприяє травленню, а з іншого боку, має антимікробну дію. У той же час його епітеліальні тканини повинні бути захищені від агресивних кислотних умов. Багато людей часто відчувають дискомфорт у шлунку після вживання кави, смаженої або гострої їжі. Постарайтесь уникати їжі, яка провокує важкість.

ЗАХИСТІТЬ СВІЙ КИШЕЧНИК! Оптимальна робота кишечника безпосередньо залежить від складу кишкової флори. На нього може вплинути низка факторів, таких як зміна дієти, подорож та інші стресові фактори. Деякі рослинні добавки демонструють хороший ефект у захисті кишечника від небажаного впливу мікробів. Екстракти часнику та грейпфрута мають доведений позитивний ефект.

ДЕТОКСИКУЙТЕ ОРГАНІЗМ! Мова не йде про вплив різних шкідливих харчових та лікарських елементів. Організм також виробляє власні токсини, які є нормальною частиною щоденного обміну речовин. Коли людина здорова, ці відходи знешкоджуються печінкою та виводяться з організму кишечником. Здорова слизова оболонка кишечника допомагає процесу детоксикації, «контролюючи» речовини, які потрапляють у кровообіг, і відповідно регулюючи діяльність печінки. Спосіб життя та ряд факторів навколишнього середовища можуть відігравати значну роль у хорошому чи поганому балансі в організмі. Відданість органічним продуктам або принаймні продуктам з мінімальною обробкою допомагає зменшити кількість токсинів, що надходять в організм із щоденним раціоном.

ПОДБАЙТЕ ПРО ЗДОРОВУ МІКРОФЛОРУ! Нормальна кишкова флора, що складається з різних видів лактобацил та біфідобактерій, підтримує нормальні функції шлунково-кишкового тракту за допомогою безлічі механізмів. Ці пробіотичні бактерії піклуються про підтримку оптимального кислого середовища та виробництво важливих ферментів.

! ПОРАДА ДНЯ – ПРИСЛУХОВУЙТЕСЬ ДО СВОГО ОРГАНІЗМУ

bottom of page