top of page

МЕД ЯК ЛІКУВАЛЬНИЙ ЗАСІБ

Мед складається з усіх вітамінів групи В, С, Е та К. Маркро- та мікроелементів, основні з них – кальцій, калій, магній, сірка, цинк, фосфор, йод, мідь, залізо. Кожен елемент робить свій незамінний внесок на перебіг важливих процесів в організмі людини.

Які корисні властивостями має мед ‒ вивчимо далі 👉

✅ Мед сприяє підвищенню імунітету

✅ Цей протизапальний засіб, особливо корисний при застуді та вірусних інфекціях, оскільки мед спрямовує дію на вогнище запалення дихальної системи.

✅ Зміцнює роботу серцево-судинної системи, підвищує еластичність судин та запобігає звуженню артерій (рекомендується випивати склянку води з медом, для профілактики даних порушень)

✅ Кальцій, у складі меду, покращує стан наших кісток, а легке засвоювання меду мозком впливає на його сприятливу роботу та концентрацію, а також допомагає справлятися зі стресом.

✅ Мед покращує процес травлення, прискорює загоєння ран на слизовій оболонці шлунку та ліквідує бактерії.

✅ Глюкоза живить роботу нейронів, що дозволяє знизити нервову напругу та підбадьоритися.

✅ Нормалізація холестерину. У своєму складі мед не містить холестерину, але є елементи, які сприяють активізації роботи антиоксидантів та зниженню рівня холестерину в крові.

Крім поживних властивостей, мед широко відомий у КОСМЕТОЛОГІЇ. Адже не дарма процедура медового обгортання користується популярністю серед представниць прекрасної статі.

Мед, сприятливо впливає на шкіру обличчя, сприяє лікуванню дерматологічних проблем та омолодження шкіри. До речі, мед використовують і для покращення та зміцнення стану волосся, тому його часто можна побачити у складі шампунів, бальзамів та масок для волосся.

ЯК І БУДЬ-ЯКИЙ ПРОДУКТ, МЕД МАЄ НЕБІЛЬШУ РЯД ОБМЕЖЕНЬ ДЛЯ ЗАСТОСУВАНЬ, АБО ВИМАГАЄ ВИКЛЮЧЕННЯ ЗОВСІМ 👇

❗ Можливий прояв алергічної реакції на пилок або складову частину меду, в такому випадку, від цього продукту краще відмовитись. Висока чутливість проявляється алергічною реакцією (роздратування та висипання) або порушенням роботи ШКТ

При нагріванні вище 40°C відбувається руйнування вітамінів і ферментів, а ймовірність посилення алергенів зростає, і замість корисних ласощів ми отримуємо тільки солоденький сироп.

❗ Хоча мед і відомий як альтернатива цукру, він досить калорійний – понад 320 Ккал на 100 г, якщо Ви стежите за своєю вагою, вживати мед слід у міру.

Бджолиний мед – унікальне джерело міцного здоров'я, завжди враховуйте особливості свого організму. І, якщо протипоказання відсутні, пам'ятайте – ложка меду на день – чудове джерело бадьорості, сил, краси та енергії❣

Comments


bottom of page